Bensinkort

Hva er bensinkort?

Et bensinkort er et kredittkort som er spesielt tilpasset bruk på bensinstasjoner. Bensinkort gir deg som regel rabatter på drivstoff og andre varer på bensinstasjonene, og du kan også bruke kortet til å betale for drivstoff og varer på andre steder. Bensinkort er ofte knyttet opp mot en spesifikk bensinstasjonskjede, og gir derfor rabatter på deres stasjoner. Noen bensinkort gir også bonuspoeng eller rabatter på hoteller, restauranter og andre steder. Det er viktig å være klar over at bensinkort som regel har en årsavgift, og at det kan være lurt å sammenligne ulike bensinkort før man velger et kort.

En del kredittkort har reiseforsikring inkludert. Kravet er ofte at man betaler mer enn 50 % av reisens totale kostnad med kredittkortet. Noen kort gir cashback på ulike varer eller produktgrupper. Oppgitt cashback blir da trukket fra neste kredittkortfaktura eller tilbakeført til kontoen. I Norge er en av de mest populære formene for kredittkort de som gir drivstoffrabatt (ofte kalt for «bensinkort»). Noen kredittkort gir bonuser ved kjøp av flybillett, leiebil eller hotell, som kan oppsamles og brukes på fremtidige reiser.
Se også hva vi har skrevet av omtaler av Ikano kredittkort, kanskje det beste bensinkortet.

Ved å velge rett bensinkort, vil du kunne spare gode penger hver eneste gang du fyller opp tanken.

Hvilket bensinkort er best?

Det er vanskelig å si hvilket bensinkort som er best, da dette avhenger av dine personlige behov og ønsker. Det kan være lurt å sammenligne ulike bensinkort for å finne det kortet som passer best for deg. Det er viktig å vurdere følgende når du sammenligner bensinkort:

  • Renten: Sammenlign renten på kortene for å se hvilket kort som gir deg den laveste renten på kjøp og på utestående saldo.
  • Årsavgift: Sammenlign årsavgiftene på kortene for å se hvilket kort som har den laveste årsavgiften.
  • Rabatter og bonuspoeng: Se etter kort som gir rabatter på drivstoff og andre varer på bensinstasjonene, og som gir bonuspoeng du kan bruke på andre ting.
  • Andre fordeler: Se etter kort som gir andre fordeler, som rabatter på hoteller, restauranter og andre steder.
  • Gebyrer: Sammenlign gebyrene på kortene for å se hvilket kort som har de laveste gebyrene.

Det kan være lurt å vurdere dine egne behov og ønsker når du velger bensinkort, og å sammenligne ulike kort for å finne det kortet som passer best for deg.

Bensinkort fra Finans365
Bensinkort fra Finans365