Forbrukslån

Her er alle forbrukslånene, med våre vurderinger og omtaler:

Forbrukslån er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i eiendeler. Som regel må man stille sikkerhet i hus, bil, båt eller annen fast eiendom som pant for å få innvilget et vanlig lån, men med et forbrukslån slipper man å stille eiendeler som sikkerhet.

Et typisk forbrukslån lar deg låne mellom 1 000,- og 350 000,- kroner. Siden bankene tar mye større risiko ved å gi et lån uten sikkerhet, er disse lånene mye dyrere enn vanlige lån. Vanlig effektiv rente varierer fra 9% til 25% per år.

Hva skal til for å få forbrukslån?

Før innvilgning av lån blir det utført en kredittsjekk, hvor banken ser om søkeren har betalingsanmerkninger og hvor mye personen har tjent de siste årene. I tillegg til dette må en ofte vise fram de siste lønnsslippene sine for å dokumentere fast inntekt.

Ettersom man kan søke om lånet uten å stille sikkerhet står man som lånekunde også fritt til å bruke midlene man mottar til det man måtte ønske. Man skiller også mellom forbrukslån og smålån, selv om også smålånet i praksis er et forbrukslån. Smålånet skiller seg fra forbrukslånet ved at det er snakk om lavere lånebeløp, men også en høyere rente i de fleste tilfeller.

I tillegg til kredittsjekk for å utelukke eventuelle betalingsanmerkninger, har aktørene som tilbyr slike lån ofte en rekke andre kriterier. Merk at forskjellene her kan være store. Nedenfor ramses de vanligste kravene opp.

  • Alder (ofte minimum 20 eller 23 år)
  • Norsk statsborger (ofte krav om tre år sammenhengende)
  • Årlig bruttolønn (ofte minimum 200 000 NOK/år)
  • Kredittsjekk

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er en type lån som kan brukes til å finansiere forbruk, for eksempel ved å kjøpe en ny bil, gjøre oppussing av boligen, eller til å dekke uforutsette utgifter. Forbrukslån kan som regel innfris på et lenger tidsperspektiv enn kredittkort, og har som regel en lavere rente. Det er vanlig å søke om et forbrukslån gjennom en bank eller et låneselskap, og man vil da måtte oppgi formålet med lånet og gi informasjon om økonomien sin. Långiveren vil deretter vurdere om man kan få lånet og til hvilke vilkår.

Kilde: Wikipedia

Leave a comment