Forbrukslån

Her er alle forbrukslånene, med våre vurderinger og omtaler:

Forbrukslån er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i eiendeler. Som regel må man stille sikkerhet i hus, bil, båt eller annen fast eiendom som pant for å få innvilget et vanlig lån, men med et forbrukslån slipper man å stille eiendeler som sikkerhet.

Et typisk forbrukslån lar deg låne mellom 1 000,- og 350 000,- kroner. Siden bankene tar mye større risiko ved å gi et lån uten sikkerhet, er disse lånene mye dyrere enn vanlige lån. Vanlig effektiv rente varierer fra 9% til 25% per år.

Hva skal til for å få forbrukslån?

Før innvilgning av lån blir det utført en kredittsjekk, hvor banken ser om søkeren har betalingsanmerkninger og hvor mye personen har tjent de siste årene. I tillegg til dette må en ofte vise fram de siste lønnsslippene sine for å dokumentere fast inntekt.

Ettersom man kan søke om lånet uten å stille sikkerhet står man som lånekunde også fritt til å bruke midlene man mottar til det man måtte ønske. Man skiller også mellom forbrukslån og smålån, selv om også smålånet i praksis er et forbrukslån. Smålånet skiller seg fra forbrukslånet ved at det er snakk om lavere lånebeløp, men også en høyere rente i de fleste tilfeller.

I tillegg til kredittsjekk for å utelukke eventuelle betalingsanmerkninger, har aktørene som tilbyr slike lån ofte en rekke andre kriterier. Merk at forskjellene her kan være store. Nedenfor ramses de vanligste kravene opp.

  • Alder (ofte minimum 20 eller 23 år)
  • Norsk statsborger (ofte krav om tre år sammenhengende)
  • Årlig bruttolønn (ofte minimum 200 000 NOK/år)
  • Kredittsjekk

Kilde: Wikipedia