Dette skal du se etter når du søker om forbrukslån på nett

I disse dager er det interessant å se de mange ting som du kan gjøre på internett. Det er omtrent ingenting du ikke kan gjøre – og det er veldig lett å søke forbrukslån. Riktignok er det en del fallgruver du er nødt til å styre unna, og vi gir deg en guide til hva du skal se etter når du søker forbrukslån på nett.

Mange sliter med en hverdag hvor økonomi er et stort problem. Får man ikke endene til å møtes som følge av lav lønn og høye utgifter, så er det å låne penger en løsning veldig mange mennesker tyr til. Da kan forbrukslån være et svært gunstig alternativ.

De tingene du skal ta høyde for når du søker forbrukslån på nett er:

– Hvorvidt banken er anerkjent og har gode skussmål.
– Renter.
– Nedbetalingstid.
– Maksimal lånesum.

#1 – bankens troverdighet

Det finnes såpass mange banker i Norge at enkelte av dem naturlignok ikke er like gode som de beste. Et raskt Google-søk vil kjapt gi deg informasjon om hvorvidt det forbrukslånet du vurderer tilhører en bank som er godt eller dårlig likt av kundene.

Med andre ord er tips nummer 1; gå alltid etter en bank med godt rykte.

#2 – renter

Renter er definert som en prosentvis del av lånesummen man er nødt til å betale ekstra for å få pengene inn på konto i en viss tid. Dersom man har en effektiv rente på 4% på et lån på 10,000,- norske kroner vil man måtte betale 400 kroner i rentekostnader gjennom det første året.

Lave renter gir med andre ord god økonomisk gevinst.

Tips nummer 2; sjekk renten på de forskjellige lånene og velg med omhu. Dette er spesielt viktig ved en større lånesum.

#3 – nedbetalingstid

Hvor lang tid man får lov til å bruke før lånet skal nedbetales er noe bankene stiller seg rimelig fleksible til når det kommer til forbrukslån. Men hos de aller fleste banker vil man selv kunne velge hvor lang tid man trenger på å betale ned lånet, og en nedbetalingsplan blir umiddelbart satt i gang.

Tips nummer 3 blir da å sette opp en nedbetalingsplan eller følge den planen banken setter opp for deg. Med et så rentehøyt lån som forbrukslån faktisk er, så vil det være lite økonomisk smart å ligge på etterskudd.

#4 – maksimal lånesum.

Mange banker tilbyr veldig høy lånesum, og jeg vet at blant annet Bank Norwegian tilbyr opp til 400,000,- NOK for alle som ønsker seg et forbrukslån hos dem.

Skal man ha en betydelig sum (250,000-400,000,-) er det store forskjeller på hvor mye bankene er villig til å låne ut – spesielt dersom du er en ny kunde.

Tips nummer 4 er direkte relatert til deg som har tenkt til å låne store beløp; sjekk hvilke banker som kan tilby den høyeste lånesummen.

Sammenlign forbrukslån på nett

Vi har laget en oversikt over forskjellige privatlån på nett som vil hjelpe deg med utvelgelsesprosessen. Her får du en oversikt over hvilke banker som tilbyr best rente, høyest lånesum og du får muligheten til å søke forbrukslån på et par minutter.

[table “2” not found /]

Anbefalte forbrukslån:

Sambla
Vår omtale av Sambla

Eksempel:
65 000 kr. o/5 år
Eff. rente 9,92%.
Kostnad: 16 903 kr.
Totalt 81 902 kr.

Søk nå!
Annonse
Instabank
Vår omtale av Instabank

Eksempel:
Eff. rente: 15,29 %
kr 65 000/5 år
Kostnad: 26 739,-
Totalt: 91 739,-

Søk nå!
Annonse

Anbefalte kredittkort:

Flexi Visa
Vår omtale av Flexi Visa

Eksempel:
Eff.rente 24,6 %,
kr 35 000 o/12 mnd.
Kostnad kr 4 349.
Totalt kr 39 349.

Søk nå!
Annonse
365Direkte MasterCard
Vår omtale av 365Direkte

Eksempel:
15 000,- /12 md.
Eff. rente: 25,53%
Totalt: 16 929,-

Søk nå!
Annonse