Lånemegler: Godt tips når du søker forbrukslån

Skal du søke forbrukslån, så er det egentlig én ting som gjelder: at du får så gode vilkår som overhodet mulig. Og det inkluderer blant annet at du ikke lar ting gå via mellomledd som en lånemegler. Gjør du det, så har det en del konsekvenser som ikke er så veldig heldige for din privatøkonomi.

#1 – relasjon til banken

Når du bruker en lånemegler vil du miste den personlige kontakten med banken. Du er også nødt til å stole på at det megleren sier til deg angående lånet et korrekt til tross for at du aldri vil ha noen gjeldende kontrakt med det firmaet. Troverdighetsspørsmålet er ganske essensielt.

Et vanskelig dilemma for bankene er jo selvfølgelig hvorvidt de skal ønske lånemeglere velkommen eller ei. På den ene siden vil det selvfølgelig være veldig gunstig da de får flere kunder og økte renteinntekter, men på den andre måten er de også opptatt av å opptre profesjonelt og kunne gi kunden den personlige servicen man nærmest har krav på når man skal bli kunde i en ny bank.

De aller fleste banker vil i hvert fall sette pris på om du selv søker om å bli kunde hos dem.

#2 – slipper provisjon

Det mange lånemeglere gjør er å ta penger fra banken når de gir dem en ny kunde, det vil si at de jobber på provisjon. Grunnen til at banken kan gi ut denne provisjonen når en kunde søker forbrukslån er fordi kostnadene hos kunden ved et slikt lån vil være litt høy.

Du slipper å legge penger i lommene på en sleip lånemegler dersom du går direkte via bankens nettside. Og jeg har laget en liste over de beste forbrukslånene som du kan bruke til å guide deg frem.

[table “2” not found /]

 


Anbefalte forbrukslån:

Sambla
Vår omtale av Sambla

Eksempel:
65 000 kr. o/5 år
Eff. rente 9,92%.
Kostnad: 16 903 kr.
Totalt 81 902 kr.

Søk nå!
Annonse
Instabank
Vår omtale av Instabank

Eksempel:
Eff. rente: 15,29 %
kr 65 000/5 år
Kostnad: 26 739,-
Totalt: 91 739,-

Søk nå!
Annonse

Anbefalte kredittkort:

Flexi Visa
Vår omtale av Flexi Visa

Eksempel:
Eff.rente 24,6 %,
kr 35 000 o/12 mnd.
Kostnad kr 4 349.
Totalt kr 39 349.

Søk nå!
Annonse
365Direkte MasterCard
Vår omtale av 365Direkte

Eksempel:
15 000,- /12 md.
Eff. rente: 25,53%
Totalt: 16 929,-

Søk nå!
Annonse