Slik setter du bilen som sikkerhet når du søker lån

Sette bil i sikkerhet ved søknad om lån

Det å sette bilen som sikkerhet når man søker lån kan være en effektiv måte å få litt penger på når man er tom for andre lånealternativer. Med andre ord – dette er et greit alternativ dersom man er desperat etter å få inn litt penger i kassa.

Alt du trenger å gjøre er å sende mail til banken din og si at du ønsker litt ekstra kreditt mot at du setter bilen din som sikkerhet – det vil si at dersom du ikke klarer å nedbetale lånet, så vil banken eie bilen din. Så enkelt er det.

Foto: Wikimedia Commons,user; Pippi

Du beholder selvfølgelig bilen selv, men banken vil være sameier helt til du har blitt kvitt gjelden din.

Den store fordelen er selvfølgelig at du får en kredittgrense som er mye større enn den du allerede har – og det å søke lån vil være mye mer gunstig nå enn det var da du ikke hadde satt noen ting i sikkerhet.

Ulempen ligger naturligvis i risiko. Dersom noen kostnader skulle dukke opp som du faktisk er 100 % nødt til å betale, så stiller du egentlig ganske svakt mot en bank som er veldig klar på å få alle pengene nedbetalt i tide.

Jeg vil personlig si at denne type muligheter egentlig kun passer for de som virkelig er i nød og trenger raske penger. Folk som har andre alternativer vil alltid kunne klare å bruke disse før man virkelig er så desperat at man er nødt til å sette eiendelene sine i sikkerhet for å få mer penger.

Definisjon – lån med sikkerhet

Lån med sikkerhet betyr at man setter en eiendel av verdi til disposisjon til banken dersom man ikke klarer å nedbetale lånet i tide. Dette betyr at du mister eiendelen til banken om du ikke får betalt ned lånet – og banken vil selge bilen for å få dekket det du skylder dem.

Om du har et lån uten sikkerhet, så vil de fortsatt ha pengene sine. Alternativet da er at de slår deg personlig konkurs ved utelatte nedbetalinger.


Anbefalte forbrukslån:

Sambla
Vår omtale av Sambla

Eksempel:
65 000 kr. o/5 år
Eff. rente 9,92%.
Kostnad: 16 903 kr.
Totalt 81 902 kr.

Søk nå!
Annonse
Instabank
Vår omtale av Instabank

Eksempel:
Eff. rente: 15,29 %
kr 65 000/5 år
Kostnad: 26 739,-
Totalt: 91 739,-

Søk nå!
Annonse

Anbefalte kredittkort:

Flexi Visa
Vår omtale av Flexi Visa

Eksempel:
Eff.rente 24,6 %,
kr 35 000 o/12 mnd.
Kostnad kr 4 349.
Totalt kr 39 349.

Søk nå!
Annonse
365Direkte MasterCard
Vår omtale av 365Direkte

Eksempel:
15 000,- /12 md.
Eff. rente: 25,53%
Totalt: 16 929,-

Søk nå!
Annonse