10 tips for å spare drivstoff

Vi har alt postet mange gode tips til hvordan man kan spare penger på drivstoff, men det er ikke tomt for tips riktig enda! Vi har fått en del nye lesere i det siste, så her kommer derfor en topp 10-liste med forslag til hva du kan gjøre for å spare.

Noen av forslagene kan spare deg for bra med penger, men det er ikke alle forslagene som sparer deg for like mye. Slår du dem sammen, kan det likevel utgjøre ganske mye penger om man kjører mye.

1: Om du kjører på motorveien, hold deg under 105 km/t. På motorveiene utenfor Oslo kan det jo være fristende å gi på litt ekstra siden fartsgrensen der er den høyeste i landet, men om du har cruise control lønner det seg å sette den på 100 km/t. Dette kan spare deg for opptil 15% kontra om du kjører i 120 km/t. Bra mulighet til å spare ganske mye drivstoff, og det tar deg ikke så mye lenger tid heller.

2: Unngå å akselerere hardt og bremse hardt. Bruk hodet i stedet for gassen og bremsen; tenk fremover i forhold til lyskryss, stoppskilt osv.. Brems sakte ned før steder der du må stoppe, og akselerer sakte etterpå. Er du alt sent ute tjener du dessuten veldig lite om du stresser, for annen trafikk vil hindre deg i å kjøre fortere og du vil bare bruke unødvendig drivstoff.

3: Sjekk dekktrykket et par ganger i måneden. Ett (1) dekk som har 2% for lavt trykk kan øke forbruket med ca 1%. Det høres ikke så mye ut, men over tid kan det bli ganske mye.

4: Airconditionen kan øke forbruket med opptil 20%. Om du ikke trenger å ha det på, slå det av. Husk at enkelte systemer for av-ising også bruker AC-en.

5: Om du kjører på motorveien, hold vinduene lukket. Her lønner det seg faktisk å bruke AC-en, for åpne vinduer kan gi høyere forbruk enn AC-en.

6: Få service på bilen hver 5000 km. Husk å sjekke motoroljen, men det kan også lønne seg å sjekke andre væsker, som bremsevæske og servoolje. Videre kan det lønne seg å bytte tennplugger om de er skitne eller slitt, og å sjekke dekktrykket, som alt nevnt.

7: Om du er på motorveien og har mulighet til å bruke cruise control, bruk den. Å holde jevn fart kan spare deg for opptil 3-4% drivstoff.

8: Unngå å overlaste bilen, spesielt på lange turer. Det er vel egentlig selvsagt, men en tyngre bil bruker altså mer drivstoff.

9: Ikke la bilen gå på tomgang i mer enn 30 sekunder. Står du stille lenger enn det, lønner det seg å skru av motoren.

10: Det viktigste tipset er å kjøpe en bil som generelt bruker lite drivstoff. Det finnes mange drivstoffeffektive biler på markedet og som i tillegg er av god kvalitet, er komfortable og har en bra pris. Kjøper du en slik sparer du penger uten at du trenger å tenke noe ekstra på akkurat det.

Et bonustips på slutten: Få 81 øre rabatt per liter drivstoff.


Anbefalte forbrukslån:

Instabank
Vår omtale av Instabank
Søk nå!
Annonse
Sambla
Vår omtale av Sambla
Søk nå!
Annonse
Centum
Vår omtale av Centum
Søk nå!
Annonse

Anbefalte kredittkort:

re:member Kredittkort
Vår omtale av re:mbember
Søk nå!
Annonse
365Direkte MasterCard
Vår omtale av 365Direkte
Søk nå!
Annonse
Flexi Visa
Vår omtale av Flexi Visa
Søk nå!
Annonse