Bruk minst mulig drivstoff per mil – oppdag feil ved å føre logg

På sida her er vi helt hekta på drivstoffsparing, og det er stadig nye ting man kommer på at man kan spare på. Så her kommer flere tips.

Dagens tips vil ikke bare øke kjørelengden din, men det kan også hjelpe deg å finne ut om det er noe galt med bilen din før det ender opp i å bli en stor utgift i reparasjoner.

Skriv en logg

Hver gang du fyller tanken, gjør det til en vane å skrive ned hvor langt man har kjørt siden siste fylling, hvor mye man nå fyller for og hvor mye dette koster. Med litt kjapp matte blir det lett å regne ut hvor stort forbruket har vært og om det holder seg jevnt eller om det stiger.

I tillegg til at man får en god oversikt over hvordan forbruket ligger an, er også sjansen større for at man oppdager små problemer som etter hvert kan koste mye drivstoff. Om man feks oppdager et plutselig hopp i forbruket kan det være på tide å ta en tur på verksted, og om man ser en jevn økning er det en hel del ting man selv kan se over for å få ned forbruket igjen.

Her er noen av feilene som kan finnes om forbruket er økende:

– Feil dekktrykk
– Tennplugger som tenner feil eller er utslitt
– Skittent luftfilter
– Bremseklosser som subber borti bremseskivene
– Oksygensensor som har feil eller som er i ferd med å ta kvelden
– En eller flere skitne dyser

Dette er på ingen måte en komplett liste, men det viser at et stigende forbruk ikke nødvendigvis trenger å være så vanskelig å fikse selv – sjekk dekktrykket, sjekk pluggene, bytt luftfilter osv. Det viktigste er å oppdage det økende forbruket, og dette er lett om man har en notatbok man skriver logg i.


Anbefalte forbrukslån:

Anbefalte kredittkort: