De 5 vanligste måtene man tynger bilen mer enn nødvendig

En av de enkleste måtene man kan spare bensin på, er å redusere den totale vekten på bilen din. Forskning viser at forbruket øker ca. 2% for hvert 50 kg ekstra man sleper rundt på.

Så hvilke unødvendige ting har du i bilen din som du fint kunne ha lagt igjen i garasjen? Her er topp 5-listen over ting du kanskje har kjører rundt med og som koster deg penger i form av bensin eller diesel:

Sportsutstyr

Golfkøller, balltre, fotballsko og baller av forskjellige slag er bare noe av sportsutstyret du kanskje har liggende i bilen og som til sammen utgjør ekstra vekt. Legg det igjen hjemme om du ikke planlegger å bruke det.

Cd-er, covere etc

Her om dagen samlet jeg opp alle cd-er og covere som lå i bilen, og til sammen veide de smått utrolige 15 kg. Den samme musikken er nå overført til en USB-pinne som veier noen gram og som plugges rett inn i fronten på cd-spilleren.

Sikkerhetsutstyr for barn, og som ikke brukes

Det kan være litt pes å ta feks barneseter ut av bilen, men om du er ivrig etter å spare drivstoff kan det fort være verdt de få minuttene det tar. Mange bekker små blir en stor å.

Diverse ting i bagasjerommet

Verktøyskrin med unødvendige verktøy, baggasje og en alt for stor jekk kan veie mange kilo til sammen. Få tak i et verkøyskrin som bare inneholder utstyret du trenger om du må ordne noe i bilen; hiv ut unødvendig baggasje, og få tak i en mindre jekk.

Deg

Å være overvektig kan fort koste mye drivstoff, så om man veier litt for mye kan det lønne seg å gå ned litt i vekt. Dette har også mange andre fordeler i tillegg til at man sparer penger på drivstoff.

Som har blitt skrevet mange ganger før på denne siden – alle de små tingene man gjør kan komme til å utgjøre mange tusen kroner i året om man kjører mye, så selv om tipsene hver for seg kanskje ikke virker som mye vil du til sammen se stor forskjell.


Anbefalte forbrukslån:

Anbefalte kredittkort: