Fjern alt av snø og is fra bilen din

Dette er vel et greit tips i disse vintertider, selv om det ikke akkurat er frost og snø alle steder riktig enda. Men det kommer vel, så her er et tips du kanskje får bruk for når kulda setter inn.

Og tipset er ganske enkelt: Fjern all snø og is fra bilen før du begynner å kjøre. 

Kanskje ikke så fristende når det er veldig kaldt, for man kan jo bli kald på fingrene, men det kan likevel lønne seg å gjøre, dessuten er det jo bare å ta på seg hansker. Ikke bare øker det sikkerheten for deg selv og de rundt deg på veien, men du kan spare ganske mye penger på det, av to grunner:

Vekt og aerodynamikk.

Om du har noen centimeter snø eller et lag med is på bilen er det ikke nok å skrape av vinduene – du bør få av alt sammen, eller i alle fall mesteparten.

Et lag med snø og is kan fort legge mange titalls kilo til vekten på bilen, spesielt om snøen er våt, og denne ekstra vekten kan øke drivstofforbruket med opptil et par prosent. Det høres kanskje ikke så mye ut, men om man kjører mye er det bare å sette seg ned med kalkulatoren – det kan godt være du sparer mer enn du kanskje tror.

Som om det ikke er nok at ekstra vekt i form av is og snø gjør at du bruker mer drivstoff, vil det også gjøre slik at de aerodynamiske egenskapene til bilen blir mye dårligere. Til sammen vil disse to gjøre at du i verste fall bruker mellom 5 og 10% ekstra drivstoff.

Er du riktig så uheldig kan det også være at du får bot for farefull kjøring, og politiet kan pålegge deg å skrape hele bilen før du får lov til å kjøre videre. Da har man ganske god timelønn for å skrape den før man kjører hjemmefra.


Anbefalte forbrukslån:

Instabank
Vår omtale av Instabank
Søk nå!
Annonse
Sambla
Vår omtale av Sambla
Søk nå!
Annonse
Centum
Vår omtale av Centum
Søk nå!
Annonse

Anbefalte kredittkort:

re:member Kredittkort
Vår omtale av re:mbember
Søk nå!
Annonse
365Direkte MasterCard
Vår omtale av 365Direkte
Søk nå!
Annonse
Flexi Visa
Vår omtale av Flexi Visa
Søk nå!
Annonse