Er kredittkort på dagen mulig?

Mens det er svært vanlig i dag å kunne søke om et forbrukslån på dagen, så er det ikke like lett med et kredittkort. For går det virkelig an å ordne seg et kredittkort på dagen? Nettopp det skal vi se nærmere på i denne artikkelen – selv om vi innledningsvis kan røpe at det vil bli noe vanskelig å både trykke opp et kort og sende det mest posten hjem til deg på én og samme dag.

Derfor, når man snakker om «kredittkort på dagen», så mener man som regel at det er mulig å få innvilget søknaden samme dag som man søker. Og således er det faktisk mulig å skaffe seg et kredittkort på minuttet eller sekundet!

Ting tar tid …

For takket være moderne datasystemer, så behøver man ikke lengre å vente på at en saksbehandler skal se igjennom søknaden din. I praksis betyr det at det kun går noen sekunder fra du har trykket på «SØK»-knappen til at du får beskjed om at søknaden er innvilget eller avslått. Dette gjelder dog ikke hos alle banker – kun hos de mest moderne.

Hvis du deretter bruker BankID-teknologien (den samme som du logger inn i nettbanken med) for å signere på at du virkelig vil ha dette kredittkortet, og for å vise at du er den du er, så kutter du ned ventetiden drastisk. I teorien kan man nå si at du har ordnet deg et kredittkort på dagen, men man må naturligvis dra inn praksisen og. Det betyr ventetid på at kortet skal trykkes opp og sendes, og naturligvis de (ofte alt for mange) dagene det tar å sende kortet med det norske postvesenet.

Hvordan søke om kredittkort på dagen?

Dersom du har det travelt med å få lånt penger, så anbefaler vi at du heller ser på et forbrukslån, der det faktisk er mulig å få utbetalt pengene samme dag som man søker. Men om du er bestemt på at du skal ha et kredittkort på dagen, så anbefaler vi at du søker hos en moderne internettbank – og ikke hos din lokale sparebank. I sistnevntes tilfelle tar det erfaringsmessig svært mye lengre tid før kortet dukker opp i postkassa, i motsetning til hos de moderne bankene som har automatiske datasystemer i stedet for trege kundebehandlere. Det er mange portaler på nettet sammenligner kredittkort.

Published
Categorized as Kredittkort

Leave a comment