Hva er kostnadene ved å få et kredittkort?

Kostnader ved å få et kredittkort

Selv om noen velger å forhaste seg med å få et kredittkort gjør de det normalt uten å være klar over kostnadene et slikt kort bærer med seg. Mange av kredittkortene der ute kommer med skjulte kostnader og avgifter, og du bør alltid være klar over dette før du søker. I de fleste tilfeller vil disse gebyrene og avgiftene ikke bli lagt merke til av brukeren før det er for sent.

Kredittkortbrukere som ikke er klar over de skjulte kostnadene kan lett ende opp med å betale et par tusen kroner ved utgangen av året – og ikke engang være klar over at den transaksjonen finner sted. Hvis du har en cashback kredittkort, kan dine belønninger lett bli ødelagt av disse skjulte kostnadene.

Et hett tips er selvfølgelig å gå etter de kredittkortene som er merket ”gebyrfrie” da de ikke innehar kostnader ut over den effektive renten ved for sen betaling.

Renter og sene betalinger

Den første faktoren for skjulte kostnader er funnet i utsettelsesperioden. Utsettelsesperioden er den ekstra tiden du har til å betale regningen din uten å ha ekstra avgifter lagt til regningen din. Du bør betale regningen på kredittkortet så kjapt som overhodet mulig når den ankommer – hvis ikke, så står du i fare for å betale renter. Du ville bli overrasket hvis du så tallet på hvor mange kroner som blir sløst bort av nordmenn hver måned på for sent betalte kredittkortregninger.

Det er også flere banker som tar et ”administrasjonsgebyr” når de utsteder kredittkort. Dette er rett og slett penger som banken trekker direkte fra kortet ditt, men er en praksis som ikke alle heldigvis praktiserer.

Uansett hva du gjør, bør du alltid betale kredittkortregningen i tide. Skjulte gebyrer og kostnader er der ute – det er opp til deg å unngå dem. Kredittkortselskaper og banker vil ikke fortelle deg hva de skjulte avgiftene er med mindre du spør dem. For å beskytte deg selv og din bankkonto – bør du alltid være klar over kostnadene – og hvordan du kan hindre det fra å skje med deg.

Leave a comment