Hvordan unngå kredittkortsvindel i utlandet

Hvordan unngå kredittkortsvindel

Mange nordmenn reiser på ferie til utlandet i håp om å få en fin ferie. Veldig mange nordmenn stoler også på at kredittkortet kan benyttes over alt, noe som ikke er så veldig langt unna realiteten. Men dersom man ønsker seg den fine ferien sin, så er man nok nødt til å ta noen forhåndsregler når det kommer til kredittkortbruk. Dette gjør man for å unngå kredittkortsvindel i utlandet.

Kort sagt går denne type svindel ut på at man benytter seg av betalingskortet et sted hvor automaten på en eller annen magisk måte klarer å registrere kortinformasjonen din samt hvilke kode du taster inn. I løpet av et par minutter vil du stå med en tom bankkonto i et annet land. Det høres kanskje ikke ut som en veldig gunstig situasjon?

Vel, det er det heller ikke. Her er våre tips til hvordan du skal unngå å bli tappet for penger.

1. Bruk kontanter.

Selv er jeg en muligens litt naiv type som benytter meg av kontanter til alle formål. I utlandet kan det være enkelte gebyrer på uttak av penger, men det pleier som regel å være maksimalt 2 % av hevesummen. Enkelte banker opererer ikke med noen gebyrer mens andre tar litt penger for den tjenesten.

Du kan selvfølgelig være redd for at man kan bli svindlet i en minibank, men den risikoen er såpass liten at det er rett og slett en sjanse du må ta.

Om du til og med er redd for dette, så er det enkelt å gå i en bankfilial her hjemme i Norge og heve utenlandsk valuta.

2. Ikke betal med kredittkort på usikre steder.

Jeg ser folk betale med kredittkort på de merkeligste steder. Da jeg var på ferie i Valencia i fjor sommer og gikk innom et marked hvor det primært ble solgt falske kopier av merkeklær sto det en nordmann og betalte en litt shady spanjol med et kredittkort da han kjøpte noen Louis Vuitton-vesker. Smart? Nei. Trygt? Nei.

Anbefaler denne fyren å ta seg en tur innom denne artikkelen.

3. Ha kortet alltid vanskelig tilgjengelig for tyver.

En annen svindelmetode går rett og slett ut på at man stjeler kredittkortet og kjøper en hel masse varer fra egen eller andres butikk etter at man har stjålet det. Barcelona har lenge vært et yndet mål for lommetyver fra hele verden da det er en ekstrem tetthet av turister der om sommeren.

Jeg kjenner selv en som ble frastjålet kredittkortet og før han overhodet fikk sjansen til å finne ut av det, så var 10,000,- NOK borte fra kontoen hans. Man får det jo selvfølgelig igjen, men det er veldig kjedelig å være på ferie i utlandet uten å kunne betale for maten man bestiller.

Leave a comment