Hvorfor forbindes kredittkort med noe negativt?

Hvordan kan et kredittkort være positivt for deg?

Det er ikke måte på hvor mange ganger jeg har hørt setninger som: “Ikke skaff deg kredittkort, det kommer til å ruinere deg!”. Vel, sannheten er vel sterkt modifisert når folk snakker om kredittkort på denne måten. For det er ingen tvil om at det faktisk kan hjelpe din privatøkonomiske situasjon å skaffe seg et kort – gitt at man ikke misbruker de mulighetene man har.

For hvordan kan egentlig et kredittkort være lønnsomt?

– Cashback kredittkort.

Velger man kredittkort med omhu, så kan man bestille et som har “cashback”. Det er en ordning som sikrer deg en prosentvis tilbakebetaling i form av kroner og øre hver gang du kjøper en bestemt vare på et bestemt sted. En av de mest populære cashback-løsningene går på at man får noen kroner tilbake hver gang man kjøper bensin hos en gitt bensinstasjon. Dette er kort som har fått tilnavnet bensinkort.

Du finner liknende tilbud på mange andre varer i forskjellige butikker.

– Reiseforsikring.

Flyselskaper og andre reiserelaterte bedrifter har gått sammen med finansbransjen og tilbyr nå gratis reiseforsikring på mange av reisene dersom man betaler reisen i sin helhet med deres utvalgte kort.

På den måten kan du få deg en gratis reiseforsikring mot at du bestiller opp et kort, betaler reisen med det – og betaler innenfor forfallsdato slik at du ikke er nødt til å betale renter.

Her kan man spare opp til 3000,- NOK hver eneste gang man reiser.

– Låne penger rentefritt.

Et gode veldig mange nordmenn overser når de tenker på kredittkort er at man faktisk får lov av banken til å låne penger rentefritt i 45-60 dager, alt ettersom hvilken bank kortet er knyttet opp til. I disse økonomiske tidene vil du ha store problemer med å skaffe rentefrie lån i de aller fleste normale situasjoner, så det at man kan få 10,000-25,000,- NOK i rentefritt lån er et gode som, sett fra et økonomisk ståsted, er ganske utrolig.

Jeg pleier alltid å rådføre folk som trenger et mindre beløp til å velge kredittkort i stedet for forbrukslån. I tillegg til at du får merverdi i form av andre goder ved et kredittkort, så får du også et rentefritt lån i opptil to måneder.

– Svindel og tilbakebetaling.

Blir du utsatt for svindel eller scimming, så står banken alltid klar til å redde deg.

I følge norsk lov har du faktisk rett til å få pengene tilbake dersom du opplever svindel som ikke kan skyldes egen feil. Men, pass på!

Veldig mange banker er ute etter forsikringssvindlere og vil selvfølgelig gå nøye etter i sømmene for å avsløre folk som prøver å stjele penger. Akkurat det er en veldig positiv utvikling. Ikke la deg friste noensinne.

– Konklusjon

Så hvorfor kredittkort har fått et så dårlig rykte blant nordmenn er jeg ikke helt usikker på – når du ser mulighetene for å spare betydelige beløp er du kanskje også enig i at det ikke er veldig uøkonomisk å søke om å få et kredittkort. Jeg er i hvert fall overbevist om at det er til stor fordel for veldig mange nordmenn, og et særdeles godt alternativ til forbrukslån dersom man ønsker seg kjappe penger.

Leave a comment