Kredittkort og ferie – slik henger de sammen

Kredittkort trenger du på ferien din

Hvert eneste år er det mange av oss som drar på ferie. Ferier er en fin måte å slappe av på og komme seg bort fra hverdagens mas. Over halvparten av alle norske familier tar ferien sin mellom april og september, og det brukes mye penger når nordmenn reiser verden rundt. Både nasjonale og internasjonale ferier kan ende opp med å koste dyrt.

Som vi alle vet er det å bruke kontanter på ferien ikke nødvendigvis veldig enkelt eller økonomisk. Det å leie bil, kjøpe flybilletter eller sjekke inn på hotell er en mye enklere oppgave hvis man har et kredittkort.

I motsetning til bruken av kontanter vil bruken av kredittkort gjøre håndteringen av dokumenter og kvitteringer mye enklere. Det er også slik at det kan være veldig greit å ha kredittkort når man havner i uforutsette situasjoner, som for eksempel at man mister lommeboken sin. Med et kredittkort vil alle transaksjoner være samlet på et sted (kontoutskriften) og det er veldig enkelt å sjekke hvor mye penger man har brukt – og på hva man har brukt penger på i løpet av en ferie.

Kredittkort bedre enn kontanter

Kredittkort er også mye lettere å håndtere og holde styr på enn kontanter. Hvis du bestemmer deg for å gå til en fornøyelsespark vil du finne ut at kontanter kan være litt klumpete å håndtere. Kredittkort bruker mindre plass og du har tilgang på alle pengene dine direkte fra lommeboken. Når du trenger å betale for noe, trenger du ikke å telle gjennom sedlene, men rett og slett overlate kredittkortet og signere kvitteringen.

Hvis du ikke har noe kredittkort per dags dato er det alltid mulig å skaffe seg et kun for ferieformålet. Det er mange forskjellige kort der ute man kan velge mellom, og enkelte av disse gir deg penger tilbake når du bruker dem på spesifikke ting (bensin, mat osv.). Cash back er normalt en liten prosentandel av hva du bruker, og blir gitt til deg på slutten av måneden.

Alt i alt, kan kredittkort gjøre ferien din enklere enn noen gang før. Selv om du kanskje tror kontanter er den foretrukne måten å gå i utlandet er det flere selgere som faktisk foretrekker kredittkort. Kredittkort er mer profesjonelt, og lettere for deg å håndtere enn kontanter eller sjekker.

Hvis du ikke har et kredittkort bør du se til å få et før du tar din neste ferie. Alt du trenger å gjøre er å lete etter en god bank på nettet og søke via deres hjemmeside – du vil normalt få svar i løpet av minutter.

Leave a comment