Shopping med kredittkort

I dagens samfunn skjer en stor del av våre transaksjoner med bankkort eller kredittkort. I noen tilfeller er kredittkort det lureste alternativet. Om du vil vite i hvilke situasjoner kredittkort kan være lurest, anbefales det å lese videre. Merk at alle punkter ikke gjelder for alle typer kredittkort. For å vite hvilke fordeler ditt kredittkort har, kan du sjekke nettsiden til leverandøren din.

Netthandel

En av de plassene kredittkort ofte er greit å ha er på nett. Om du skal bestille ting fra f. eks ebay eller lignende sider, og varen aldri kommer / er defekt kan du få hjelp av kredittkortleverandøren din til å heve kjøpet og få pengene tilbake. Dette hjelper deg som forbruker til en tryggere opplevelse som netthandler. Du vil også ha mulighet til å sjekke varen før selve betalingen faktisk forekommer.

Kreditt i butikk

Mange vil kanskje tenke at kredittkort ikke er praktisk i en vanlig, norsk butikk. Dette er stort sett riktig, men i andre europeiske land har svindel forekommet også i butikker. Dette har i skrivende stund ikke vært noe problem her til lands, men det er naivt å utelukke at det kommer til å skje.

Ferie

Spesielt ferie er det området hvor folk flest anbefaler å alltid bruke kredittkort. Det er mange leverandører av kredittkort som tilbyr reiseforsikring om man betaler et visst beløp av reisesummen med kredittkortet. Så allerede her er det fordeler med å betale med kredittkort. I tillegg kan kredittkortet fungere som et slags buffer for deg mens du reiser. Det vil si at om du skulle være så uheldig at du blir rammet for svindel så er det ikke dine penger som blir tappet, og du vil ha litt mer økonomisk sikkerhet. Det mest vanlige stedet man blir anbefalt å bruke kredittkort er i hoteller. De ber ofte om å låne et bankkort eller kredittkort for sikkerhet når det gjelder utleie av rom, i tilfelle ødeleggelser. Uærlige sjeler kan forekomme i alle bransjer, men sjansene for at du støter på disse i hotellbransjen er veldig liten.

Rentefritt

Så lenge du betaler innen fristen, vil du slippe å bekymre deg over kredittrenten. Om du klarer å betale alt ved første forfall kan en uforutsett utgift, som for eksempel reparasjon av bil, være lettere overkommelig.

Kort oppsummert

Kredittkort gir deg som forbruker en liten ekstra trygghet i bytte mot renter og i noen tilfeller også avgifter på bruken av kortet. De vil også ofte hjelpe deg om noe skulle skje gjennom diverse forsikringer. Du vil også ha mer penger å gå på, sett at du betaler innen forfall.

Her er en oversikt over de beste bensinkortene:

TilbyderMaks kredittRabattOmtaleSøk
365 Privat MasterCard
50 000,-34 øre/l fast rabatt fra Esso + 3,65% i cashback = 85 øre/l ved en pumpepris på 14 kroner

2 % (andre bensinstasjoner)
OmtaleSøk nå!
Annonse
Ikano Visa100 000,-2 % (Shell)
1 % (andre bensinstasjoner)
OmtaleSøk nå!
Annonse


Anbefalte forbrukslån:

Anbefalte kredittkort: